Digitalni tisk etiket – nižja cena stroškov, fleksibilnost in hitrejše tiskanje

Digitalni tisk nalepk in etiketDigitalni tisk etiket je v tehnologiji tiska prisoten že dobrih 30 let, vendar se je šele v zadnjem desetletju razvil do te mere, da lahko po kakovosti konkurira klasičnemu. Tako ena kot druga tehnologija ima svoje specifične značilnosti, pri obeh pa se tiska iz role v rolo - nalepke etikete so tako navite na roli. Ključne prednosti digitalnega tiska so v hitrosti, fleksibilnosti in nizkih stroških priprave tiska, saj za začetek dela ne potrebujemo dragih klišejev. Tudi s pripravo datotek je manj dela.

Digitalni tisk etiket uporabljamo, ko je zahtevana najvišja kakovost tiska, fleksibilnost izdelave, več dizajnov znotraj ene dimenzije, tisk variabilnih podatkov, hiter odziv oz. kratki dobavni roki, manjše do srednje serije in veliko različnih tipov etiket, izdelava vzorčnih serij za kasnejšo velikoserijsko proizvodnjo ter ekološko neoporečna proizvodnja etiket. Poleg tega lahko digitalni tisk vsako etiketo personalizira. To je priročno predvsem takrat, ko želite ustvariti oseben stik z naslovnikom (tisk etiket za reklamne dopise, vabila …).

 

Vrhunske nalepke etikete za različne industrijske panoge

Digitalni tisk etiketNalepke etikete so namenjene različnim branžam in področju uporabe, kot so prehrambena, kemična in avtomobilska industrija, kozmetika in farmacija, promocija in marketing, logistika in pakiranje. Tako izvedba kot digitalni tisk etiket morata slediti določenim funkcionalnim in kakovostnim kriterijem, ki jih zahteva stranka. Svetujemo vam, da se pred izbiro izvedbe etiket posvetujete z našim strokovnim osebjem. V fazi določanja izvedbe je ključnega pomena pridobitev informacij o: 

  • namembnosti nalepke etikete,
  • morebitnih zakonskih predpisih, vezanih na področje uporabe etikete,
  • življenjski dobi izdelka oziroma etikete na njem,
  • pogojih etiketiranja,
  • primarni embalaži izdelka.

 

Digitalni tisk etiket v tiskarni – ugodna cena, bogat izbor materialov in dodelav

Ko se odločite za digitalni tisk etiket ali knjig v profesionalni tiskarni, bo cena za nalepke etikete res nekoliko višja, vendar bo celotni vtis vašega produkta veliko bolj na nivoju, kot če se tega lotite sami. Cena za tisk etiket je odvisna od količine, vrste papirja, barv tiska in dodelave. Skoraj po mili volji si lahko izmišljujete o obliki in velikosti etiket, materialu, na katerem bi radi imeli odtisnjen vaš motiv, poleg tega pa lahko tiskar izpolni tudi posebne zahteve, npr. tisk samolepilnih etiket.

 

Grafični studio in tiskarna Camera Ljubljana – pravi partner na področju digitalnega tiska. Obiščite nas na naši spletni strani, kjer si lahko ogledate tudi cenik digitalnega tiska in se na lastne oči prepričate, kako ugodna je lahko cena za tisk etiket. Vabljeni.